Empathic Environments er en kuratorisk platform for kunst og formidling i bygninger, byer og landskab. Vi arbejder for at skabe en bæredygtig forandring af steder og samfund.
Empathic Environments rådgiver, kuraterer, producerer og formidler kunst, der adresserer samfundsmæssige udfordringer i lokale kontekster og forbinder mennesker med hinanden og omgivelserne.
Vi fremkalder nye idéer og forståelser af steder og problemstillinger gennem tværfaglig krydsbestøvning, aktivering af kulturarv og lokal involvering.
Mary Elizabeths Hospital - Riget for børn, unge og gravide, 2022-
Udvikling af, fundraising og realisering af 6 kunstprojekter, der realiseres i regi af kunststrategien Sprækker til en anden verden af Empathic Environments & Michael Thouber (2022).
Varde Kommune, 2021-
Udvikling af Bringing in the Tide, Wadden Tide 2026 (2024-) og kuratering af First There Is A Mountain, Wadden Tide 2023 - en udstilling om sand på Blåvand Strand. Deltagende kunstnere: Hanne Nielsen & Birgit Johnsen, Kåre Frang, Kasper Hesselbjerg, Kirstine Roepstorff, Molly Haslund, Rasmus Myrup, Rikke Luther, Spacegirls og Tue Greenfort. Projektet er første satsning i kunststrategien for Varde Kommune udviklet af Empathic Environments (2021).
Taastrupgaard, AKB Taastrup, 2020-
Udvikling af visionen En drøm om i morgen og midlertidige og langvarige beboerinvolverende kunstprojekter i boligområdet, herunder Tingstedet af Gitte Juul x Det Grønne Hjørne (2021-2024), Interspecies Living af SUPERFLEX x Ole Rømer Skolen (2022) og Oscilliationer af Svend Sømod og Ekkoflok x Lån og Leg (2023), workshop med Lilibeth Cuenca Rasmussen (2021) og udstillingen Tæpper (2020) af Fryd Frydendahl. Herudover netværks- og formidlingsinitiativer, bl.a. Taastrupgaard Bylivsfestival 2023 og ESG-konference i 2025. Kunst og formidling udvikles med afsæt i kunst- og kulturstrategien for Kulturkvarteret i Taastrup udviklet af Empathic Environments (2021).
Lyngby Campus, Danmarks Tekniske Universitet, 2020-
Udvikling af og fundraising til kunstværkerne Sun, Helios, Climate Zones og Huset Brænder af Tue Greenfort i B313 (2024), kunstværket Indsande af Astrid Myntekær og Sophie Sahlqvist i B303A (2022), kemihistorik udstilling af JAC Studios i B208 (2025) samt kunstprojekt af Ann Veronica Janssens i B346A - sammen med Anders Kold (under udvikling, 2023-). Projekterne er udviklet med afsæt i kunstprogrammet Kunst, natur og teknologi (2020) og formidlingsstrategien DTU ROOTS (2021), begge udviklet af Empathic Environments.
I samtaler, seminarer og publikationer faciliterer vi nye faglige netværk og samarbejder og skaber viden og metoder, der udvikler fagfeltet offentlig kunst.
Fordringer for forandring, Kunsten i klimarbejdet, BKF, 2024
Udarbejdelse af eksempelsamling og konference om billedkunstneres kompetencer i grøn omstilling.
Kunsten i arkitekturen, Magasin for Bygningskunst og Kultur no6, Det Kongelige Akademi, 2023
Gæsteredaktør på temanummer med 10 bidrag, der præsenterer, analyserer og diskuterer samspillet mellem billedkunst og arkitektur, ornamentik og nye materialer samt kunstens rolle i den grønne omstilling.
Sans for materialer, Projektstøtteudvalget for Kunsthåndværk og Design, SKF, 2023
Med-kuratering af konference om bæredygtige materialer.
FORUM 2022: Fire samtaler om kunst i byggeri og byudvikling og tværfaglige samarbejder.
Cases: Trekroner Kirke, SoilLab i Chigaco Biennalen, Arkitektskolen i Aarhus samt Terra Incognita og Stedet Tæller X. Afholdt i samarbejde med Danske Landskabsarkitekter, Danske Kunsthåndværkere og designere, Arkitektforeningen, Billedkunstnernes Forbund. Støttet af Statens Kunstfonds Arkitekturudvalg.
FORUM 2021: To samtaler og et netværksmøde om kunst i bygninger, byrum og byudvikling.
Cases: Taastrupgaard og DTU Lyngby Campus. Afholdt i samarbejde med Arkitektforeningen og Billedkunstnernes Forbund. Støttet af Statens Kunstfonds Billedkunstudvalg (projektstøtte) og Dreyers Fond.